Souhrn sezóny: Supras Vrchlabí

Souhrn sezóny: Supras Vrchlabí

K prvnímu posezónnímu souhrnu (ve kterých se chceme věnovat všem aktivním táborům napříč českými hokejovými ligami) jsme si vybrali Vrchlabí. Klub z podkrkonoší hrající 3 nejvyšší soutěž, v níž se letos dostal až do finále skupiny Sever a Střed, tedy těsně pod vrcholné superfinále o postup do Chance ligy.

Hlavní aktivní skupinou fanoušků jsou Supras Vrchlabí, kteří se v letošní sezóně prezentovali vysoko nad druholigový standart a minimálně svojí aktivitou se přiblížili k tomu nejlepšímu, co česká hokejová ultras scéna nabízí.

Zde už shrnutí sezóny očima Supras Vrchlabí:

"Sezonu 2018/19 zahajujeme dvěma přáteláky, na kterých je náš počet na tyto zápasy až nezvykle dobrý. Dává to tak příslib, že letos by to mohlo stát za to a taky, že stálo!

Tahle sezona byla pro nás z fanouškovského hlediska zatím jednoznačně nejlepší. Od začátku sezony se začíná formovat parta mladých fanatiků, která si rozumí i se starší částí Supras. Ve spoustě táborech to je tak, že mladí a staří jdou proti sobě. Jsme neskutečně rádi, že letos se stmelila v Supras taková parta, která si dohromady neskutečně užívá každý zápas, každý výjezd. Často to vlastně byly celé dny.  

Právě zmíněná parta mladých lidí se letos nejvíce podílela na tvorbě choreí. I díky nim jsme byli schopni se prezentovat tolika výtvory, kolika jsme se ještě v žádné sezoně neprezentovali. 

Když vezmeme v potaz i nápisy na jednotlivá utkání, tak jsme tuto sezonu vytáhli 18 různých prezentací. Spousta z nich se dočkala kladných ohlasů na celorepublikových stránkách. Kvalita, to je to, na čem si chceme zakládat. Nikdy bychom nevytáhli a doufám, že nikdy nevytáhneme nic, co by postrádalo smysl, co by bylo jenom pro smích. V kvalitě, ale i kvantitě choreí jsme tedy letos zaznamenali obrovský skok.  

Už teď máme napády na další, doufáme i kvalitnější, snad v tom progresu budeme pokračovat. Podle nás se nám nejvíce podařilo choreo k výročí 100 let s Masarykem a poté doma proti Dvoru „Supras Vrchlabí Zone“.

Co se týče supportu, tak i zde jsme se opět posunuli dost kupředu. Přibylo spousta mladých aktivních lidí. Prakticky každý zápas byl prostřední sektor tribuny za bránou zaplněn. To znamená. že v kotli se na každý zápas sešlo minimálně 50 lidí.

Prakticky každý zápas měl od nás nějakou úroveň. Vrcholem bylo samozřejmě play off. Výjezdy do Kolína nebo domácí zápasy se Sokolovem, to byly asi zápasy, kdy jsme byli nejvíce slyšet.

To, s čím nejsme spokojeni, je zapojení hlavní tribuny, ve které jistě dřímá větší potenciál. Nevíme, jestli je chyba na naší straně nebo na straně tribuny. Chápeme, že se nemůžete naučit všechny chorály, ale minimálně tleskáním do nich atmosféře dost pomůžete. V některých zápasech, kdy se zapojovala hlavní tribuna opravdu často, to byl solidní rachot.  

Za vrchol supportu se dá označit zřejmě nový chorál „Nikdy se nevzdáme“, který se stal hitem letošního play off. Poprvé byl použit na výjezdu v Kolíně, kde ho ke konci zápasu jedeme nahlas neskutečných 25 minut v kuse. V dalších zápasech při něm doma skáče do posledního člověka celý náš sektor. Baví nás, baví i všechny ostatní. Hlavně je originální, v Česku zatím neznámý. Toho se chceme držet, mít nějakou vlastní tvář, což se nám za 3 roky fungování celkem podařilo.

Za nejlepší výjezd letošní sezony považujeme ten v únoru do Sokolova. Na 300 km výlet se v základní části vydalo 55 fanatiků. Dále byly kvalitní oba výjezdy v play off do Kolína. Na tom druhém bylo v Kolíně po celém zimáku přítomno kolem 3 stovek Vrchlabáků.  

Kvalitní byly již tradičně také oba výjezdy do Dvora. Z těch do Trutnova máme spíše smíšené pocity. Podle ohlasů jsme sice byli slyšet dost, ale díky místní příšerné akustice nám to tak nepřipadá. Na 1.výjezdu do Trutnova jsme také udělali jediný pochod v sezoně, kterého se zúčastnilo kolem 120 lidí.  

Kvalitní byl také tématický výjezd na Kobru, kam se vydal plný autobus vidláků. Všichni na sobě montérky, holinky nebo slamáky – prostě vesničani v Praze. V této sezoně jsme byli přítomni všude krom zápasů v Klatovech a Bílině. 

Černou kaňkou byl konec posledního zápasu v Sokolově, o kterém se všude psalo. Napadení pepřákama a teleskopama od securiťáků, které bude mít zřejmě ještě dohru. 

Průměrná návštěva celé sezony se nakonec vyšplhala na 1172 diváků. 25 zápasů navštívilo celkem 29 300 diváků. Hokej ve Vrchlabí táhl nejvíce za poslední roky. Snad bude táhnout za rok ještě více. Vrchlabí je po Řisutech a Moravských Budějovicích 3. nejmenším městem v celé 2. lize a letos jsme měli ze všech klubů nejvyšší návštěvnost!!

O Vánočních svátcích jsme se také rozloučili s Martinem Filipem a dalšími bývalými Vrchlabáky. Přítomni byli například i Jirka Šimoníček, Tomáš Oppelt, Martin Klement, Kuba Jelínek, Tomáš Šťastný nebo Daniel Miškovský.

Veškeré aktivity Supras jsou hrazeny z dobrovolných příspěvků jednotlivých členů Supras. Stojí to tedy nejen čas, ale i peníze. Nejvíce peněz stojí papíry na choreo, barvy, ale také doplácení nenaplněných autobusů např. do Sokolova. I přesto, že „příspěvků“ bylo letos dost, tak na konci sezony zůstala v kase 0 Kč. V závěru sezony přišli na klub pokuty za pyro v Kolíně (očekává se i za pyro ze Sokolova) a za domácí zápas se Sokolovem.  

Z důvodů výborných vztahů s klubem, se mezi sebou hned domlouváme, vybíráme mezi sebou nemalý obnos a přispíváme na pokuty za pyro v Kolíně. Doufáme, že tyto super vztahy zůstanou. Během sezony se i s vedením klubu několikrát scházíme a informujeme se o novinkách probíhajících v klubu. Tím nejsme odkázáni na internetové drby.

Ještě se pozastavíme u pyra. Ano máme ho rádi, ale víme, že nemá smysl ho používat takto bezúčelově a nesmyslně. Jedna světlice neudělá žádný efekt a akorát přinese pokutu klubu a tím i narušuje náš vztah s ním. 

Proto to i mezi sebou řešíme a prosíme všechny příznivce HCV aby se na samostatné pyro akce vykašlali. Když už něco bude, tak pořádně, ať to stojí za to.

Odměnou za naší práci v této sezoně bylo požádání od časopisu Football Factory o poskytnutí rozhovoru. Je to pro nás obrovská čest být v takhle prestižním časopisu vedle táborů jako Sparta, Slavia nebo Baník. Je vidět, že naše práce má smysl a už i kvalitu!

Díky také klukům z Brodu a Bolky za několik návštěv na našich zápasech!

Díky všem hráčům za vynikající sezonu, která tady dlouho nebyla. Jedinou kaňkou na ní jsou 3 prohraná derby s Trutnovem, která se fakt nepovedla. Jinak to byly vynikající zápasy. Podle mnohých se tady sešla nejlepší parta za poslední roky, která žila jak spolu, tak s námi opravdu celou sezonu. I proto bylo po konci v Sokolově vidět na všech tak velké zklamání .

Velké díky patří také všem, co se o vrchlabský hokej starají, bez nich by tohle nikdy nebylo. Ze všech těchto lidí musíme zmínit jednoho, a to Aleše Cermana. Tento srdcař převzal plnou odpovědnost nad klubem po pádu z 1.ligy do kraje a dovedl to zatím na takovouto úroveň. Obrovský dík, Aleši!!!

Díky všem členům Supras a všem ostatním fanouškům za nezapomenutelnou sezonu. Rádi bychom něco kritizovali, jenže ono letos prakticky není co. Doufejme, že nás v Supras bude přibývat takovým tempem jako letos. Stačí s námi jezdit na výjezdy, být aktivní na domácí zápasy, nebát se nás oslovit.  

Takhle letos zapadlo mezi nás spousta nových lidí. Jak jsme již psali, radši budete chodit na hokej, kde máte 30 kamarádů, než když kolem sebe nikoho neznáte. 

Letošek nabídl opravdu spousta nezapomenutelných, zážitků, zápasů, výjezdů. A vo tom to je! Ve sportu ne všechno vždycky vyjde, tak jak si přejete, tak snad za rok!"

Supras Vrchlabí

https://www.facebook.com/SuprasVrchlabi/