Fotoreport: AZ Havířov - Zubr Přerov (02.02. 2019)

Fotoreport: AZ Havířov - Zubr Přerov (02.02. 2019)

Havířovská Zvěř oslavila v zápase proti Přerovu 30. narozeniny havířovského srdcaře, který letos nosí i kapitanskou pásku, Honzi Maruny. Kromě zdařilé choregrafie s vyobrazením podobizny hráče si fanoušci na pozápasovou děkovačku přivali menší pyroshow.

Bohužel po konci celé produkce dochází kvůli zmíněné pyrotechnice k potyčce s domácí security. Následujíí text je převzat z fora na webu Havířovské zvěře az-fans.net:

Po konci zápasu, PO dohoření posledních zbytků pyrotechniky, naběhla do sektoru Security, která začala fanoušky mlátit hlava nehlava. V té době bylo v kotli mnoho malých holek apod.

Někteří fanoušci si odnesli nepěkné šrámy (jeden ze securiťáků se nezdráhal vytáhnout teleskopický obušek), však více bolí úrazy na duši, neboť tohle bylo podlé. Asi (odpoledne vyrazím na zimák, abychom spočítali škody) nám díky žlutým vestám uhořela jedna z vlajek (Slezští patrioti), ochrankou nám pak byly odcizeny paličky od bubnu, které letěly na led.

Mnoho fanoušků (v tom důležité postavy kotle) se po konci zápasu nechalo slyšet, že pokud někteří dotyční sekuriťáci budou na hokeji hlídat i nadále (známe jména, vše známé havířovské firmy, které si svou agresivitu nevybíjejí pouze na hokeji), bude od příštího utkání kotel bez nich. Ano, tato slova fanoušků byla vyřčena v pozápasových emocích, bezprostředně po výhrůžkách ochranky ("Však počkejte příště, vy zmrdi") ale píši to zde proto, aby, kdyby k tomu opravdu došlo, nepadaly zbytečné otázky "proč?".

O včerejším incidentu, s požadavkem, aby někteří dotyční sekuriťáci na hokeji skončili, budeme informovat prezidenta klubu, pana Mrowiece, který je majitelem Security Redon, která na hokeji hlídá.

Děkujeme všem fanouškům z okolních sektorů, kteří se kotelníků přišli zastat. Moc si toho vážíme. Za sebe také děkuji těm fanouškům, kteří se žlutým vestám postavili, třeba aby zachránili zbylé vlajky, své kamarády apod.

Kromě domácíh byli přítomno i několik desítek Meofans z Přerova.


AZ Havířov


Zubr Přerov