Ohlédnutí za Ligou mistrů: Škoda Plzeň

Ohlédnutí za Ligou mistrů: Škoda Plzeň

Svoji nesmazatelnou stopu v letošním druhém ročníku hokejové Ligy mistrů zanechali i plzeňští fanoušci. Díky postupu Plzně až do semifinále si Škodováci užili několik výborných výjezdů do rozličných destinací. Několik fanoušků vycestovalo i na jeden z nejvzdálenějších výjezdů do více než 2000 km vzdálene švédského města Skelefteå na hranici polárního kruhu.

Více už o cestě Champions league přímo slovy Škodováků exkluzivně pro náš web:

"Bánská Bystrica, Bolzano, cesta k polárnímu kruhu do dalekého Skellefteå a Göteborg. Do těchto destinací jsme se vydali podpořit Škodovku při jejím účinkování v Lize Mistrů.

Shrnutí výjezdů:

Naším prvním výjezdem v rámci ŠKODOVÁCÍ OFF TOUR! (jak jsme naše výpravy po Evropě nazvali) byla cesta do Bánské Bystrice, kam jsme se vydali vlakem. Počet vzhledem ke vzdálenosti nebyl úplně oslňující, ale o to víc byl výjezd záživnější. Na stadioně se nás sešlo 34 fans. Skupina lidí jela pak rovnou do Třince a strávila na výjezdě téměř pět dní :-)... Pro osmifinálovou serii nám bylo nalosované italské Bolzano, na které jsme uspořádali autobusový výjezd. Mimo nás vyrazilo i několik aut a  nakonec se nás v sektoru sešlo 80 fans. Utkání doprovázel skvělý fanatický support... Další, ale nejdelší cestou byla švédská expedice k polárnímu kruhu do 2 300 km vzdálené Skeleftei, kam se vydalo 5 bláznů... Poslední cesta vedla opět do Švédska, tentokrát do Göteborgu. 30 lidí, spousta alkoholu a velké očekávání od semifinálové serie. Zde jsme se shodli, že na výjezdě už nikdy hotel bez vířivky. :D

I když velká část z nás v létě pochychovala o smyslu hokejové ligy mistrů, které se s její fotbalovou sestrou nedá srovnávat. Ukázalo se, že díky ní jsme zažili několik nezapomenutelných výjezdů, které nás určitě posunuly někam dál. CHL je skvělý prostředek k prezentování svého tábora na evropské scéně, což bylo znát při domácích zápasech, kdy kotel šlapal daleko lépe než v domácí lize. Ale i tak spousta lidí bere CHL jako podřadnou soutěž za svou domácí ligou. To jsme poznali hlavně ve Švédsku, kde byly návštěvy žalostně malé. Jsme rozhodně rádi, že jsme se dostali tak daleko, protože soutěž sice ještě nemá jméno, ale jednou možná budou mladší generace s údivem číst, jak daleko jsme se v CHL dostali."

Výjezdové počty Plzeňáků:

Jyväskylä (2098 km, Finsko): ---
Lugano (697 km, Švýcarsko): ---
Banská Bystrica (564 km, Slovensko): 34
Bolzano (599 km, Itálie): cca 80
Skellefteå (2287, Švédsko): 5
Frolunda/Göteborg (1182 km, Švédsko): cca 30


Banská Bytrica - Plzeň (17.10. 2018)

Report: http://www.skodovaci.cz/reporty/2018-2019/venkovni-zapasy/lm-banska-bystrica-trinec


Bolzano - Plzeň (06.11. 2018)

Report: http://www.skodovaci.cz/reporty/2018-2019/venkovni-zapasy/1-lm-hc-bolzano-hc-skoda-plzen-1-6


Plzeň - Bolzano (20.11. 2018)


Skellefteå - Plzeň (04.12. 2018)


Frolunda/Göteburg (08.01. 2018)

Report: http://www.skodovaci.cz/reporty/2018-2019/domaci-zapasy/2-sf-lm-hc-skoda-plzen-frolunda-indians-1-3